Super Angle★
Sweet Heart Owner ♥



I'm Umi Amira

Bonjour Guys! Hello there ! You was stuck in my blog.
Welcome to my Super Awesome.
Please be nice to me . Don't judge me by it's cover.
No Haters, Copycats and Anon here.


Super Awesome ♥



Story About Links Goodies


My Swag ♥



Take a chance! Satu senyuman mampu menyembunyikan seribu kesedihan.


Super Angle ♥


Skin Made by Aina Humaiya
Background Founder by Umi
Best view in Google Chrome only
Cursor by Umi Amira & Umi Amira
Thanks becoming my supports ★
Friday, December 28, 2012 | 10:15 AM | 0 BlackWhite
Bulan, bintang dan juga matahari , adalah saksi , taat setianya aku kepada Ilahi . Kini, aku cuba untuk kuat kembali . Tanpa sokongan insan yang di sayangi , kerana dia sudah menjauh kini . Jauh mengecapi kebahagiaan yang tidak pasti menjadi realiti .

Aku memandang mereka dengan penuh iri hati , namun aku cuba untuk bangkit dan berserah kepada Ilahi . Kerna aku tahu , hanya DIA satu satunya yang hakiki , dan mampu memberi aku sesuatu yang pasti .

Setelah semuanya terjadi , aku cuba untuk bangkit melawan nafsu hati , dan sudah pasti , ada sahaja insan yang menawar diri , menjadi penyokong tidak bergaji . Kerana mereka prihatin akan diri ini , yang acap kali sering di sakiti :')

Bukan tujuan untuk meraih simpati , cuma meluah dan ingin berkongsi , apa yang merundum hati . Dan semestinya , sebagai muslimah sejati , haruslah menjaga aib peribadi . Agar tidak di pandang keji , penghasut dan pencaci , alam duniawi .

Sekalung budi dan terima kasih ikhlas dari hati ini kepada orang yang teramat disayangi . Sesungguhnya , jasa , pengorbanan , kebaikan , mereka tidak dapat di jual beli . Mereka sentiasa di sisi tatkala sedih , duka , ribut taufan datang melanda .

For the first time , very proud to be with him and also lucky if can be the one in his heart :'> So! That you are , my sweet love : Ily :)

                                                 ♥ Pengerang jantung hati ku 
Sudah semestinya mereka adalah yang pertama dan tersemat di dalam hati ini. Untuk selamanya, No one can replace you in mylife. Ibu ayah yang tercinta :* Mohd Bakirudin Bin Hj.Abdullah,51. Hasnah Binti Abas,50. Mira sayangkan mak,abah :') *Bismillah. Ya allah , kau panjangkan lah umur mereka , sesungguhnya aku lemah tanpa mereka . Azam aku adalah untuk bawak mereka ke mekah menunaikan rukun haji . Menggunakan duit aku sendiri ,hasil titik peluh usaha aku selama ini . Aku nak balas jasa dan pengorbanan mereka . Sesungguhnya  kasih sayang,jasa dan pengorbanan mereka tidak setanding dengan wang ringgit . Hargai dan hormati lah kedua ibubapa selagi mereka masih benyawa di muka bumi ini :)


                                                          My sibling 
Bermula dari kanan berdiri , Umi Kalsum,21, sebelahnya Muhammad Syairazi,23 . sebelahnya lagi, Of course lah aku ,Umi Amira,17. And sebelah aku pulak , Muhammad Khuzairy,19.  
Duduk di hadapan bermula dari kanan , Akak aku yang first,Nur Hasrida,30. Duduk sebelah dia tuh suami dia , Sheikh Mohd Mustaffa,31 , And budak kecik yang kat tengah tengah tuhh anak hasil perkahwinan mereka,Nur Adriana Wadihah,4. Sweetkan? :)

                                           Nur Hasrida Binti Mohd Bakirudin 
Akak aku yang pertama. Dia lah yang amik aku bawak pergi Melaka and pulihkan semangat aku dekat sana . Sepakat dengan abang ipar aku bawak aku pergi bercuti dekat PD . Dekat sana aku kena tanam dalam pasir semata mata taknak tengok aku menangis lagi . Haha . Berada dengan dia banyak mengajar aku dan membuka minda aku . Terima kasih , ustazah :'> *kesat airmata kegembiraan*


                                              
                                              Umi Kalsum Binti Mohd Bakirudin 
                                                           Akak aku yang ke-3 .





Bottom one , two three is
 Ikmal Farid and Ahmad Syahir Aizat 
Mereka adalah watak utama dalam hidup aku, diorang ni best, tapi ada masa boleh tahan sentap jugak lahh dengan perangai diorang ni . Tapi tu lahh rencah kebahagiaan bila kitorang bersama . Jutaan terima kasih ikhlas dari hati aku untuk korang . Dan aku nak korang tahu , yang aku sayang korang! Sememangnya aku tahu, hati korang sangat mulia *babyface* :')

 Nurul Farinah As'aari 
My backbone . Haha , tengok muka dia pun dah tahu dia ni ceria orangnya. Kalau lepak, tak berhenti ketawa . Aku akui , aku terlalu sayangkan dia , tapi aku tak mampu nak bahagikan dia macam mana dia bahagiakan aku .But dia ni seorang yang memahami . Dan dia tak kesah sebab dia kenal and tahu aku macam mana , hm maybe? Haha . Sebab tuh lah aku sayang dia . Sorry, Farinah :') Kalau kau nak tahu, bersama kau buat aku mengerti maksud kawan sejati . ILY :*


 Nur Balqis binti Ismail 
She my adopter sis okayy ! Please don't take Balqis from me ! Kalau nak jugak? Langkah mayat aku dulu!
Wahh ganas , wkwk . Okayylahh , jujur aku akui , aku takut kehilangan dia , tapi dia ni bagus taw , memahami dan tahu apa yang aku nak . Selalu dengar masalah aku dan semestinya cuba tenangkan aku . Walaupun aku tahu ada masa dia curang belakang aku . Huwaa :'<   *Ohh nevermind*
Thanks a lot from my deep heart only for you dear . Happy anniversarry 7 Month :*

                                             Muhammad  Azman 
Aku harap persahabatan kita ni kekal selamanya , terima kasih weyy sebab selalu caring pasal aku . Walaupun perkenalan kita singkat , tapi aku selesa bercerita dengan kau . Sebab kau jenis tak kesah ! Yeahhh! Cam tuhh lahh~ Hah,jaga tahi lalat kau betul betul taw? Orang kata pemanis wajah . Mahal tuhh. Iye tak? Haha *flip hair*


                                             Khairul A.K.A khairul boyzz 
Dia ni scandle aku, Haha tak masal . Lebih tepat teman tapi mesra  . kalau jumpa macam adik beradik . Tapi dia ni macam pendiam lah . Kenapa ek? Pemalu kot? Haha . Tapi takpelahh . Sekarang dia dah jumpa orang yang betul betul sayangkan dia . Syazwani . Aku harap kak wani boleh jaga dan sayang dia macam mana kak wani sayangkan diri dia sendiri . Sebab aku bahagia bila tengok dia bahagia . Aku takut weyy kalau khairul ni kena game lagi . Wuuu, enough! Semoga percintaan diorang kekal sehingga ke jinjang pelamin, Aminn. Yes ! we are rock ! xD Thanks Khairul ceriakan aku di kala duka :') Sayang kau , babe <3


                                           Fairuz Amirul Bin Muhd Yusof 
Yang ni pulak my tupperwawe . Haha , bila bersama mesti sakit hati , sedih and geram dengan dia ni . Macam mana boleh kenal? Hah the first time, dia lah yang usha aku , rupanya dia dah lama menaruh hati dekat aku . Haha ganjil kan? Banyak banyak orang , aku jugak dia sangkut .Haha . then text , Otp dan mula lah suka. Tapi tak bertahan lama. Habis nak buat macam mana , dah takde jodoh , So kitorang kawan jelahh mampu . Haha . Btw , thanks sebab pernah hadir dalam hidup aku dan sayang aku . Mybe banyak salah aku dekat kau , tapi aku tahu kau selalu maafkan aku,  sebab kau selalu ajar aku untuk maafkan kesalahan orang lain. Aku sayangkan kau kayy babe? Jaga diri . And makan tuhh banyak banyak sikit . Mana tak kehpeng jeaa aku tengok. Hurm nanti kau dah duduk Kuala Lumpur pulak , dah jauh dari pandangan aku , kau jangan lupa aku dekat sini taw? Nanti nak kahwin , jangan lupa jemput aku? Aku nak tengok buat kali terakhir saat saat kau bahagia :) *Fake smile*


                                                 Asyran Aziz 



                                                     Nazmi Nazmi 






                                              Muhd Khairul Izuddin Dzulkifli 
Adik angkat kedua bagi pihak lelaki . Haha , walaupun dah jarang bersama or contact , but aku tak pernah lupakan dia . Sebab dia pernah buat aku gembira dulu :')



                                                        Luqman Ibrahim  
Masih sayang dia ni :* Aku minta maaf kay banyak lukakan hati kau .




                                               Muhd Aidil Hakim Abd.Samad



♥  Muhd Afiq Khalid  
Kalau nak tahu , dia lahh orang yang aku ada cerita dekat older post blog aku. He has a simple name right? Same with he heart . Sangat senang nak lupakan orang yang tersayang :)


                                                           Ekhwan Danial 


♥ Aku, luqman, Naim Zulkifli 

 Muhd Zulhilmy Hasan  


 Nazmi,Khairul,Haikal 


 Farid Imran Sabari 


 Nadia Adnan, Wan 


 Muhd Nazrin Yusof  

 Nurul Shaehira Binti Mohd Hashim 
My true BFF ever and ever :') Aku lagi sayang dia ni , tapi sekarang dia dah jauhhhh. Hurm , banyak kenangan aku dengan dia . Haha , i love you babe :* Maafkan semua salah aku kay? Aku nak kau tahu , kau selalu ada dalam ingatan aku . Seriously aku sayangkan kau . Kau satu satunya kawan aku yang paling lama dengan aku . Jangan lupa aku kay sayangg? :')


 Ahmad Syairazi  
Remember this? Dialahh yang orang yang dok aku bercerita sebelum ni . Hmm nevvermind . He has a newlife now. Btw , kitorang still kawan . *tahan hati*

 Hah mereka mereka semua ni lahh yang menceria dan mewarnai hari hari aku . Secara sengaja atau pun tidak sengaja . Terima kasih semuaaa :* Jasa korang memang tak di kenang :) Kalau nak di ikutkan ramai lagi , sumpah ramaiiiiii lagi . Tapi serious aku tak terlarat lah nak mengadap screen lappy ni lelama  Sorry kayy sesiapa yang aku tak post pic dia . Harap tak terasa hati?  *buat muka comel* . Kalau rasa geram , please PM aku? Nanti aku post lahh kay? Haha . I love you so much , tak kira yang ada pic kat post ni atau tak . Yang tengah baca blog ni pun aku sayang sesangat sangat . K take care ehh? Walaupun korang ada masa ingat aku , ada masa tak , tapi aku tak pernah terfikir negatif sebab aku faham korang busy . Tapi nanti korang pulak kena faham aku kalau aku tak terlayan korang . Haha *gurau* , Sorry babe . Aku nak korang tahu , aku tak pernah lupa kan korang . Satu satunya orang yang boleh buat aku tersenyum adalah kau ! Ingat , jaga diri tak kira di mana kau berada , sebab diri kau amat bermakna. You one in the milion <3 Lastly , please forgive me . Maafkan dan halalkan segalanya dari hujung rambut sampai hujung kaki :')

Assalamualaikumm.

                                                              Sincerely lots of love : Umi Amira Mohd Bakirudin




Older Post | Newer Post